Categorieën

Ruilen
Een ongebruikt artikel kan binnen 30 dagen geruild worden op vertoning van de kassabon of factuur. Voor online aankopen kunt u een retouraanvraag indienen via Mijn Account --> Mijn bestellingen --> Mijn retouraanvragen. 
"Customised" artikelen, oftewel artikelen waar voor de klant logo's/nummers/namen, etc. op gezet zijn en artikelen die speciaal voor de klant besteld zijn (o.a. dames-broeken/shorts) kunnen niet geruild worden. EvoShield producten waarvan de verpakking geopend is kunnen ook niet geruild worden of retour.
Als een artikel geruild moet worden kan dit teruggestuurd worden. De klant betaalt de verzendkosten voor het terugsturen naar Covee en Covee betaalt dan weer de verzendkosten voor het “nieuwe” product. Als iets teruggestuurd wordt moet er altijd een kopie van de factuur en een briefje met instructies meegestuurd worden.
Covee geeft geen geld terug bij het retourneren van producten. Producten worden óf omgeruild óf er wordt een winkelkrediet gegeven op het account van de klant.  Bij ons is het dus niet mogelijk om meedere exemplaren van 1 bepaald product te bestellen, deze vervolgens thuis te gaan passen en alles dat niet past terug te sturen.

Garantie
Covee Sports heeft van alle leveranciers de garantiebepalingen gekregen. Wij zijn genoodzaakt ons hier aan te houden. Er worden geen uitzonderingen gemaakt.

Wat te doen met een kapot artikel?
Als u na het lezen van onderstaande garantiebepalingen denkt dat u in aanmerking komt voor een nieuw artikel, kunt u contact met ons opnemen. Covee zal dan bepalen wat er met het artikel gedaan moet worden. Retourneren mag alleen NADAT er toestemming is gegeven door Covee om het artikel terug te sturen of terug te brengen. U dient dus eerst te bellen (078-6150189) of e-mailen (info@covee.nl) met details van het kapotte artikel. Artikelen die zonder toestemming worden teruggestuurd, worden niet behandeld.

Covee moet binnen de garantieperiode op de hoogte zijn gebracht van het kapotte artikel. Artikelen waar Covee van op de hoogte wordt gebracht ná het verstrijken van de garantieperiode, vallen buiten de garantie.
Voorbeeld: Een klant beweert dat bijvoorbeeld een knuppel na 2 weken al kapot was, maar komt daar pas mee na 3 maanden: dit wordt niet geaccepteerd.  Ook niet geaccepteerd worden zijn verhalen dat het product máánden geleden aangeschaft is, maar toch nog maar 'twee keer' gebruikt is.

Artikelen die door Covee worden vervangen i.v.m. garantie worden kostenloos verstuurd naar de klant in Nederland. Woont de klant buiten Nederland dan wordt het artikel vervangen, maar niet kostenloos opgestuurd. Deze klant dient zelf de verzendkosten te betalen óf een nieuwe bestelling te plaatsen, zodat het vervangende artikel kan worden meegestuurd.

KNUPPELS:
Easton, Louisville Slugger en DeMarini (Wilson) geven buiten Amerika geen garantie op knuppels. Covee geeft als service 1 maand garantie op het scheuren, breken en het ontstaan van deuken. Na deze periode kan er geen garantie meer worden gegeven. Hier worden geen uitzonderingen op gemaakt. Kleine deukjes en geluiden kunnen eventueel ontstaan, maar beïnvloeden het slaan niet en vallen daarom niet onder de garantie. Knuppels waar volgens de gebruiker opeens de "power" uit is vallen ook niet onder garantie. Aluminium knuppels worden "afgebakken".  Tijdens dit proces kan er aan de binnenzijde van de knuppel wel eens een klein stukje loskomen wat vervolgens een geluid maakt als een rollend steentje.  Ook dit beïnvloedt het slaan niet en valt daarom buiten iedere vorm van garantie.
BELANGRIJK: Aluminium knuppels zijn zeer temperatuurgevoelig. Van de leveranciers mag er niet mee geslagen worden als het minder dan 15 graden is. Er wordt absoluut geen garantie gegeven als de knuppel kapot is gegaan bij koud weer.  Aluminium knuppels kunnen in sommige gevallen kromtrekken.  Dit wordt meestal veroorzaakt door plotselinge temperatuursverschillen (bijv. van warme zolder naar koud veld, etc.).  Aangezien de knuppel recht was bij aanschaf en in bepaalde gevallen in bezit van de gebruiker kromgetrokken is geven de merken hier geen garantie op.
Een knuppel mag ook alleen maar gebruikt worden met echte wedstrijdballen. Alle garantie vervalt als de knuppel op een werpmachine gebruikt is.
Sommige artikelen zijn bestemd voor bepaalde leeftijdsgroepen. Vooral met knuppels kan dit het geval zijn. Er zijn bijvoorbeeld jeugdknuppels die alleen door de Peanuts en Pupillen met zachte ballen gebruikt mogen worden. Dit staat op de betreffende knuppel of bij de omschrijvingen van deze knuppels. Als deze knuppels tóch gebruikt worden met harde ballen vervalt uiteraard de garantie.
De leveranciers gaan ervan uit dat knuppels voor persoonlijk gebruik zijn en niet dat het hele team 1 en dezelfde knuppel gebruikt, waardoor de levensduur logischerwijs veel korter is.  Ziet een knuppel eruit alsof hij binnen een korte tijd extreem veel gebruikt is, dan vervalt ook alle garantie.
Op houten knuppels (ash, maple, óf composite) zit geen enkele garantie.

KNUPPELREGELS:
Regels m.b.t. welke knuppels er in bepaalde afdelingen/wedstrijden gebruikt mogen worden veranderen continu, soms meerdere keren in 1 seizoen.  Het is de verantwoordelijkheid van de klant om te weten welke knuppels er wel/niet gebruikt mogen worden tijdens zijn/haar wedstrijden.  Knuppels die reeds gebruikt zijn, maar om wat voor reden dan ook afgekeurd worden door de scheidsrechter, of simpelweg niet in de betreffende wedstrijd gebruikt mogen worden, kunnen niet geretourneerd worden.

HANDSCHOENEN:
3 Maanden garantie op scheuren e.d. Dit geldt alleen voor lederen handschoenen. Alle handschoenen die Covee verkoopt zijn helemaal van leer, behalve de recreatiehandschoenen en vinyl jeugd/baby handschoentjes. Kapotte veters vallen niet onder de garantie.

SCHOENEN:
1 Maand op fabrieksfouten. Dit kan zijn: afgebroken spikes of gescheurde zolen. Kapotte neuzen en/of slijtage op of rondom de neus (bij bv. werpers), "gespikete" schoenen, e.d. vallen niet onder de garantie.

SLAGHANDSCHOENTJES:
1 Maand alleen op fabrieksfouten. Dit kan zijn: kapotte stiksels.

KLEDING:
1 Maand op ritsen en knopen. Covee garandeert de levering van kleding zonder kleurverschillen. Kleding die verkleurt ná levering valt niet onder de garantie.
Schade ontstaan door slidings valt nooit onder garantie.


OUTLET:
Er zit geen enkele garantie op artikelen die vanuit de outlet, dan wel voor outletprijzen, zijn verkocht.

RUILEN:
Artikelen kunnen geruild worden binnen 30 dagen met bon voor een ander artikel of een tegoedbon.